kemisk peeling

Vänster bild är tagen före Cosmelan behandlingen och höger bild är ca 1 månad in i behandlingen.

cosmelan

Hyperpigmenteringar (mörka fläckar på huden) uppstår pga en överproduktion av melanin. Melanin är det pigment som huden producerar som gör att vi blir bruna i solen. Överproduktion av melanin kan orsakas av flera olika faktorer. Solexponering, ålder, gener, hormonförändringar vid graviditet eller medicinering, hudskador eller inflammationer i huden. Överproduktionen gör att pigmentet inte sprider sig jämnt utan istället klumpar ihop sig och skapar dessa fläckar.


Melasma uppstår vid hormonförändringar pga graviditet eller p-piller. Vanligast är oregelbundna fläckar i panna, över kinder och överläpp.


Åldersfläckar är resultatet av långvarig solexponering och visar sig med stigande ålder. Vanligast är de områden som är mest oskyddade från solen i vardagen, som ansikte och handryggar.


Postinflammatorisk hyperpigementering kan uppstå var som helst på kroppen och orsakas av sårläkning. Vanligt bland personer som lider av akne.


Cosmelan har bevisad effekt på melasma, åldersfläckar och postinflammatoriska hyperpigmenteringar från akne bl.a. Behandlingen sänker den oxidativa stressen i huden och minskar melaninsyntesen. Det hindrar melaninet från att nå upp till hudytan. Cosmelan stimulerar hudens cellförnyelse men minskar produktionen av melanin.


Cosmelan är en tvådelad behandling där du först får en behandling på salongen, för att sedan fortsätta behandlingen hemma med dom medföljande produkterna. På behandlingsdagen appliceras en peelande lermask som ska sitta på hela dagen. Huden kommer därefter fjälla, men det är oftast väldigt milt. Hela behandlingsprotokollet tar ca 6 månader, Vi bokar alltid in ett kostnadsfritt återbesök under behandlingens gång.


Cosmelan fungerar för alla hudtyper & hudtoner.


Cosmelan passar inte:

Om du är gravid

Ammar

Har ätit Roaccutan de senaste 6 månaderna

Har Rosacea


Cosmelanbehandling, 6000kr

Hembehandlingsprodukter ingår till ett värde av 3675 kr.

mesoéclat

En anti-age behandling för dig som vill ha synliga resultat. Mesoèclat har utvecklats för att omedelbart stimulera hudens försvarsmekanismer som dämpar hudens åldrandeprocess. Genom denna kliniska behandling återskapar man hudens lyster och spänst. Du kommer uppleva en mjukare hy med förbättrad hudton en märkbar minskning av ålderstecken. Man kan välja att göra behandlingen som en uppfräschande behandling eller som en kur av 5 behandlingar med 14 dagar emellan. Optimalt resultat ser du efter 5:e behandlingen


Behandlar effektivt:

Rynkor & fina linjer

Hyperpigmenteringar

Livlös hud

Ojämnheter i hudstrukturen


Mesoèclatbehandling 1700kr

anpassad kemisk peeling

En kemisk peeling kan göras som en engångsbehandling med en uppfräschade effekt, men görs med fördel som kurbehandling á 4 behandlingar med 14 dagars mellanrum för bäst resultat.


Kemisk peeling är en syrabehandling. Oavsett vilken syra man väljer så är exfoliering den gemensamma nämnaren. Dvs borttagandet av gamla hudceller på det yttersta hudlagret. Hudceller som redan är döda och redo att trilla av. Genom exfolieringsprocessen främjar man en ny friskare hud med jämnare struktur och hudton samt mer lyster. Olika syror har olika grundegenskaper utöver att vara exfolierande och lämpar sig för olika hudtyper och hudtillstånd. Skillnaden mellan BHA- & AHA -syror är att BHA är oljelösliga och AHA är vattenlösliga. Vilket gör BHA-syra till den ultimata syran för en fetare aknebenägen hud, den kan nämligen penetrera ner i porerna och lösa upp talg och döda hudceller som fastnat där och skapat en tilltäppning.


Mesopeel Salicylic (Salicylsyra) BHA – Perfekt för en fetare akne & komeonhy. Balanserar talgproduktionen, löser upp tilltäppta porer, verkar antiinflammatoriskt och porsammandragande. Idealisk även för dig som är yttorr men har en fetare hudtyp.


Mesopeel Glycolic (Glykolsyra) AHA – Passar dom flesta hudtyper. Hudtonsutjämnande, reducerar synlighet av rynkor och linjer samt bristningar. Peelingen framställs av sockerrör som är rika på vitaminer, mineraler och växthormoner, som stimulerar produktionen av kollagen & elastin. Ger huden fin lyster!


Mesopeel Lactic (Mjölksyra) AHA– Passar även känslig hy på grund av mjölksyrans höga hudtolerans. Bra för hals och dekolletage och det känsliga området runt ögonen. Bryter proteinbildningarna mellan hudcellerna vilket stimulerar kollagenproduktionen. Mjöksyran attraherar vattenmolekyler vilket ger en fuktgivande effekt till huden. Mjölksyran har även en barriärstärkande funktion.


Mesopeel Mandelic (Mandelsyra) AHA – Fruktsyra tillverkad av mandelextrakt. Den är speciellt lämpad för fetare hud, hud med sebrorré och hud med akneproblem samt hyperpigmentering. Stimulerar hudens förnyelseprocess. Likt salicylsyran har även mandelsyran en antiseptisk effekt. Molekylstorleken är större hos mandelsyran vilket gör leveransen ner i huden långsammare, detta gör mandelsyran till en effektiv men relativt mjuk kemisk peeling.


Mesopeel Modified Jessner AHA/BHA- Bredspektrum peeling med 3 syror i en. Salicylsyra (BHA) med talgbalanserande och antiinflammatoriska egenskaper. Mjölksyra (AHA) som främjar återfuktning och gör huden mjuk och smidig, samt Citronsyra (AHA) med anti-ageegenskaper. Lämpar sig för mogen hud med ojämn hudton och försämrad vitalitet.


Kemisk peeling Ansikte, 1 behandling 1200kr

Kur på 4 behandlingar 3995kr


Kemisk peeling ansikte, hals, dekolletage 1500kr

Kur på 4 behandlingar 4995kr