microneedling

vad är microneedling?

Med microneedling skapar man en kontrollerad skada i huden med sterila engångsnålarnålar som kickar igång kroppens egen läkningsprocess. Detta ökar cellförnyelsen och produktionen av kollagen och elastin i huden som normalt minskar med ökad ålder. Microneedling är en kliniskt bevisad metod för hudföryngring där man sett att fina linjer, kråksparkar och djupare rynkor minskat efter några behandlingar med microneedling. Genom att samtidigt addera aktiva serum och behandlingspreparat kan man behandla särskilda hudtillstånd, som akne, milier, förstorade porer, pigmenteringar, ärr från akne, bristningar etc. Genom dom små mikrokanaler som uppstår i huden under behandlingen kan man slussa ner substanserna djupare än vad som är möjligt med topikal applicering.


Direkt efter behandlingen kan man se en ökad lyster och och förbättrad fukthalt i huden. Själva kollagenstimulansen och spänstökningen tar längre tid då det är kroppens egen återuppbyggnadsmekanism som sköter det. Det är en pågående process och fortsätter att förbättras upp till 12 månader efter utförd behandling.

För bästa resultat rekommenderas en behandlingskur på 3-6 behandlingar med mellan 2-6, beroende på vad som ska behandlas.


Före behandling

  • Om du gjort injektionsbehandling med fillers bör du vänta minst 2 veckor innan du gör en microneedlingbehandling så att ev blåmärken hunnit läka och fillers har hunnit stabilisera sig.

Efter behandlingen är det vanligt att känna sig lite röd och ev lite svullen. Huden kan kännas torr och stram. Detta brukar avta inom några dagar. Ge huden den omvårdnad den kräver, mata den med fukt och näringsrika produkter. Undvik att tvätta ansiktet på 24h så behandlingen får verka med full effekt. Nedan följer några råd för att ge dig dom bästa förutsättningarna för att minska risken för infektion i huden.


  • Byt sängkläder (särskilt örngott)
  • Byt ansiktshandduk
  • Torka bakteriesamlande ytor med sprit som kommer i kontakt med ansiktet, tex mobiltelefon, glasögon.
  • Undvik hård fysisk träning 24h efter behandling
  • Undvik poolbad & bastu 24h efter behandling
  • Undvik Brun utan sol, aktiva hudvårdsprodukter och make up 24 h efter behandling
  • Undvik Solexponering 48h efter behandling och använd alltid SPF


m pen by mesoestetic

Jag jobbar med M Pen från Mesoestetic. M Pen är den nya generationens microneedlingpenna, trådlös, tyst och med 5 olika hastigheter och 6 olika nålningsdjup. Behandlingen utförs med ett nålhuvud med 12 sterila engångsnålar som skapar microkanaler ner i huden.


Med mesoestetics breda utbud av aktiva lösningar och substanser som går under namnen X.PROF och C.PROF kan jag skräddarsy behandlingen efter just dina behov.


Mesoestetic Pharma group är ett globalt företag inom hudvård och estetisk medicin som grundades 1984 i Barcelona. Företaget finns idag representerat i över 100 länder.

Hela 40% av vinsten återinvesterar företaget i forskning varje år för att få fram nya produkter. Mesoestetic har idag ett av de bredaste hudvårdssortimenten på marknaden.