plasma pen behandling

ultra v plasma pen

Plasma är världens mest avancerade icke-kirurgiska teknik för att strama upp och lyfta slapp och överflödig hud, reducera djupa rynkor och linjer. Det går även bra att avlägsna vissa godartade hudförändringar samt milier.


Vad är Plasma Pen?

Utrustningen ser ut som en penna, därav namnet. Plasma pennans spets avger elektrostatiska impulser. När pennan hålls ca 1mm från huden bildas en mix av syre & kväve som ger upphov till den lilla blixt som vi kallar plasmaljus. Värmen från plasmaljusblixten gör att överflödig vätska från hudens träffpunkt ångas upp, vilket resulterar i att huden stramas åt. Detta stimulerar fibroblasterna att producera mer kollagen. Fibroblaster är den cell i huden som är ansvarar för vår kollagenproduktion.


Hur går behandlingen till?

Behandlingsområdet lokalbedövas med en bedövningskräm 30min innan behandlingen. Sedan jobbar jag med pennan över behandlingsområdet i förutbestämda formationer. Behandlingen är snabb och relativt smärtfri. Vi bokar alltid in en efterkontroll efter ca en månad.


Förväntningar och resultat

Resultaten är alltid individuella och beror främst på ålder, hudtyp och vilket behandlingsområde det gäller. Eftersom mängden hud som kan stramas åt vid ett behandlingstillfälle är begränsat betyder det att en del kunder kan behöva upprepa behandlingen, medan andra är nöjda med enbart en behandling. Resultat ser man genast efter utförd behandling men det dröjer ytterligare 1-2 månader tills man kan se fullt resultat. Behandlingsresultatet är permanent men hudens biologiska åldrande fortsätter.


Efter behandlingen

Efter behandlingen har du små mikroskorpor på behandlingsområdet. Du kan också bli lite röd och svullen och det kan spänna och dra lite i huden. Man kan jämföra det med att man bränt sig i solen. Svullnaden går ner efter någon dag, men du kan uppleva att rodnaden sitter kvar i några veckor. Skorporna ska du tvätta med alsolsprit dom första dagarna. Försök att inte gnugga eller klia på skorporna eftersom de ska läka ut och trilla bort av sig själva. Detta är individuellt, men tar oftast mellan 5-8 dagar innan skorporna har fallit bort på hela behandlingsområdet.


Tänk på

*Ej använda aktiva ögonkrämer direkt efter behandling, vänta 4 v

*Ej använda produkter med Retinol direkt efter behandling, vänta 4 v

*Undvik värmebehandlingar, bastu och direkt solljus första och andra veckan.

*Använd alltid solskydd SPF50 på behandlingsområdet i minst 3 månader efter behandlingen för att undvika pigmenteringar.

*Lägg ingen makeup på behandlingsområdet dom 3 första dagarna.


Behandlingen lämpar sig inte för:

*Personer med allergi mot vanliga bedövningsmedel

*Gravida / Ammande

*Personer med pacemaker

*Mörka hudtoner med risk för pigmenteringar

*Personer med Psoriasis Epilepsi, Cancer, Diabetes eller Hepatit B/C